Het welzijn

Het welzijn kan zowel fysiek als mentaal worden gevoeld.

Als we goed in ons vel zitten dan voelen we ons ook goed in ons hoofd, het één gaat gepaard met het andere… Het is dus belangrijk om zorg te dragen voor zijn lichaam en geest.

welzijn

zen

Ziehier enkele tips om zich goed te voelen Let op uw voeding

  • Let op uw voeding:

Een gezonde voeding zal uw lichaam toestaan correct te functioneren. Kies voor fruit, groenten, granen, vlees maar indien mogelijk de minst verwerkte. Geef de voorkeur aan voedingsstoffen en vitamines en vermijd zoveel mogelijk geraffineerde suikers.

  • Ontgif uw lichaam: 

Een detox kuur is af en toe aangeraden om uw lichaam van resterende gifstoffen te reinige

  • Beweeg regelmatig:

Regelmaat is de sleutel tot succes. Het is beter om alle dagen een beetje sport te doen dan één keer per week intensief. Wandelen, een uur lang rustig stappen of snel stappen tijdens 20-30 min. 2 à 3 keer per week is ook uitstekend voor de gezondheid.

  • Ontspan u:

Lees boeken, luister naar muziek, dans… kortom tracht af en toe een break in te lassen. Yoga, sofrologie of nog tai-chi zijn ook leuke activiteiten om te helpen ontspannen. Lach : lachen is helend voor het lichaam daar het stress vermindert. Glimlachen is ook bevorderend voor het welzijn. Op restaurant gaan met uw vrienden, naar een komische film kijken,… kortom, kies voor leuke momenten.

  • Wees creatief:

Knutselen, uw interieur ordenen, tekenen, repareren,… ontplooi uzelf door een werkstuk te maken of in een domein die u nauw aan het hart ligt

  • Tuinier :

Hetzij op een balkon of in uw tuin, planten, zaaien en uw planten onderhouden zal uw geest bevrijden en u een goed gevoel geven.

  • Denk positief :

Stel jezelf haalbare doelen om te bereiken, denk eraan jezelf te verbeteren en vermijd vooral frustraties.

  • Slaap goed :

Een slechte slaap kan een negatief effect hebben op uw dagelijks leven.

  • Verlicht je pijn :

Als je je niet goed voelt in je lichaam omdat je aanhoudende pijn hebt aan uw gewrichten en spieren zal je minder bewegen, minder beschikbaar zijn voor anderen en uiteindelijk zul je je mentaal niet goed voelen. Het gebruik van een verwarmingscrème voor spieren en gewrichten kan een éénvoudige oplossing zijn om u te helpen u beter te voelen. Denk aan Flexicream die u onmiddellijk een warmtegevoel geeft.

Start typing and press Enter to search