Hoe kunt u uw spieren het best ontspannen na het sporten?

Voelt u spierspanning nadat u (te)veel heeft gesport, na een lange autorit of na lang in dezelfde houding te hebben gezeten?

Hier vindt u enkele tips die u helpen uw spieren beter te ontspannen.

Tip 1: Stretchen

Het spreekt voor zich, maar toch wordt dit og vaak vergeten. Het eerste wat je moet doen wanneer je spieren te gespannen zijn, is rekken (stretchen).

Neem de tijd om voldoende te stretchen gedurende 5 tot 10 minuten na een inspanning.

Tip 2: Blijf in beweging

Actief zijn, en dit bij voorkeur buiten terwijl u kunt genieten van de frisse buitenlucht is een uitstekende manier om te ontspannen. Bij beweging komt er namelijk endorfine vrij en deze helpt bij pijnbestrijding.

Hoe meer u regelmatig beweegt, des te minder zult u spierspanning ondervinden. U went uw lichaam aan regelmatig te bewegen waardoor deze steeds sterker wordt.

Het is echt niet nodig om 2 uur lag te tennissen, maar eenvoudigweg regelmatig wandelen is op zich al een prima oefening. Het kom erop neer uw ritme te respecteren en geleidelijk op te bouwen.

Sport moet altijd worden geleidelijk worden opgebouwd, ten einde een goede werking van het organisme te garanderen// bewerkstelligen.

Tip 3: Masseer!

Het is welbekend dat massages helpen om de spieren te ontspannen. Masseren wordt aanbevolen voor de behandeling van spieren, pezen, gewrichtsbanden, maar ook de huid.

U kunt ook masseren met een verwarmende crème die uw spieren opwarmt en daarmee een uw spieren doeltreffend ontspant

Flexicream wordt aangeraden om spieren en pezen te ontspannen die de gewrichten verstijven, omdat het een snel verwarmend effect heeft, zonder bijwerkingen.

Tip 4: Neem een warm bad

Een warm bad ontspant en geeft rust. Het warme water helpt de spieren te los te komen.
U kunt enkele druppels essentiële olie van kamille of lavendel toevoegen om de spanning te verminderen en niet alleen uw spieren, maar ook uw gedachten te ontspannen.

Tip 5: Adem correct

Een goede ademtechniek is een belangrijke troef om u te helpen ontspannen. Doe oefeningen voor het slapen gaan, na de inspanning of tijdens het stretchen.

Tip 6: Uw nachtrust helpt herstellen

Een goede nachtrust is belangrijk voor uw mentale gesteldheid, maar tevens voor uw spieren. Rust staat gelijk aan vernieuwing voor uw lichaam.

Adem lang en diep in. Terwijl u uit ademt stelt u zich voor dat u al uw negatieve energie uitblaast. Blijf deze oefening herhalen terwijl u zich focust op een spiergroep.

Tip 7: Meditatie, waarom niet

Meditatie kan u helpen u te verlossen van spier- en mentale spanningen. U kunt dit toepassen voor het slapen gaan, op een rustige plek.

Neem plaats in kleermakerszit of ga languit op uw rug liggen en concentreer u op uw ademhaling.

Laat uw gedachten los en maak uw hoofd leeg. Wanneer uw hoofd leeg is, concentreer u dan op de spanning in uw spieren en verplaats uw energie hiernaartoe.

Indien u uw spieren voelt ontspannen breng dan uw focus naar de volgende spiergroep. Wanneer u volledig relaxed bent haal dan enkele keren diep adem en kom rustig weer overeind.

 

Start typing and press Enter to search