Een verwarmende crème: wanneer te gebruiken?

Pijnlijke spieren treden op na een sportieve inspanning of schok. Ze worden ook wel kramp, contractuur of spierpijn genoemd. Het gebruik van een verwarmende crème kan erg nuttig zijn om deze klachten te verlichten.

Hoe kunt u deze pijn herkennen?

Voordat u met de verzorging begint is het belangrijk de pijn te herkennen:
Is het spierpijn? Spierpijn is een pijn die optreedt bij beweging in de 12 tot 72 uur na het sporten. Ze gaat vanzelf weer over in 3 tot 5 dagen na de eerste verschijnselen.

Is het kramp? Een kramp is een onbedoelde samentrekking van een spier op een hevige, plotse en pijnlijke manier. Dit houdt enkele minuten aan en kan ook in rust of ’s nachts optreden.

Is het een contractuur? Een contractuur van een spier is eveneens onbedoeld en pijnlijk, maar duurt langer dat een kramp. Dit gaat vaak over dagen en de plek is hard, met een balvorming op de plaats waar men het aanraakt.

Waarom warmte toepassen op deze pijn?

De warmte kan worden toegepast in de vorm van een crème, patch (pleister) of bijvoorbeeld een kersenpitkussen.

Warmte vermindert uw pijn omdat deze fysiologisch werkt. De warmte zorgt voor een verwijding van de bloedvaten (vasodilatatie) en bevordert de bloedcirculatie.

Dankzij deze betere bloedstroom worden zuurstof en andere voedingselementen beter aangevoerd en de gifstoffen, die door uw spieren worden geproduceerd, worden beter afgevoerd.

Uw spieren zullen sneller ontspannen

Flexicream wordt aanbevolen bij spierpijn, kramp of contractuur. Haar verwarmende effect et natuurlijke eigenschappen vormen een optimale oplossing voor èn na inspanning.

Andere deugden …

Een goede tip om u beter op inspanning voor te bereiden is het toepassen van verwarmende crème vóór het sporten. De warmte verbetert uw warming-up, uw spieren rekken beter en dat vermindert de spanning.

Om te onthouden

De toepassing van een verwarmende crème is rustgevend vanaf het optreden van de eerste pijn. Om te voorkomen dat dit onaangename gevoel optreedt is het belangrijk het volgende te onthouden:

  • Doe altijd een warming-up voor u begint te sporten
  • Stretch goed na het sporten
  • Zorg dat u goed blijft hydrateren tijdens het sporten door voldoende water te drinken.
  • Masseer na het sporten om de gifstoffen uit uw spieren te verdrijven en beter te kunnen herstellen

Start typing and press Enter to search