spierpijn vs kramp

Wat is het verschil tussen spierpijn en kramp ?

Spierpijn

Heeft u pijnlijke spieren 24 tot 48 uur na inspanning? Gaat deze pijn over meerdere spieren en is het gevoelig bij aanraking?

Dan heeft u vast en zeker spierpijn.

Spierpijn is een onschuldige pijn die gemakkelijk kan worden aangepakt. Ze verschijnt na een langdurige inspanning en heeft verband met kleine beschadigingen in uw spieren.

Hoe kunt u uw spierpijn verlichten?

Het wordt aangeraden de betreffende zone met warmte te behandelen, bijvoorbeeld in de vorm van een crème, een warm kersenpitkussen, …. Het doel is uw spieren te ontspannen.

Probeer uw spieren in beweging te houden door middel van lichte rek- en strekoefeningen of met wandelen.

Ook is het aanbevolen voldoende te blijven drinken tijdens de inspanning en hierna uw spieren goed te rekken.

 

Kramp

Kramp treedt meestal op bij overbelasting van de spieren. Vaak is er een verband met een verkeerd sportief gedrag. Alles tezamen genomen is het een geleidelijke, lokale, samentrekking van een spier.

Een typisch teken van een kramp is een, in meer of mindere mate pijnlijke, balvorming bij aanraking van de spier.

Hoe kunt u een kramp ontlasten?

Het is belangrijk ten minste een week rust te nemen. Daarnaast is het aanbevolen om warmte toe te passen zodat u uw spieren kunt helpen te ontspannen.

Vergeet niet de pijnlijke zones te masseren bijvoorbeeld met een verwarmende crème. Dit helpt u uw spieren te ontspannen.

Wanneer de kramp na enkele dagen niet is verdwenen dient u uw arts te raadplegen.

 

Flexicream is ideaal in geval van spierpijn of kramp. Haar verwarmende werking is niet irriterend en uw spieren zullen doeltreffend kunnen ontspannen.

 

Start typing and press Enter to search